OP ENKA

Wonen met de Veluwe als achtertuin!

T(0318) 619 145

Bel mij terug

Heeft u interesse in een woning uit ons aanbod? Laat u door ons terugbellen:

OP ENKA

Deel deze pagina op:

 ENKA - Een buurt met karakter

 

De charme van Enka zit hem deels in de rijke historie. Naast prachtige, nieuwe woningen staan oude gebouwen met karakter. Fabrieksgebouwen waar tot 2002, zo'n 80 jaar lang, kunstzijde werd geproduceerd.De vraag naar kunstzijde ontwikkelde zich begin 1900 met een enorme vaart. De Enka - zoals de Nederlandsche Kunstzijdefabriek werd genoemd - besloot een vier keer zo grote fabriek in Ede te bouwen. Men koos deze locatie vanwege het 'zachte' water in Ede, de relatief lage grondprijs en de ideale transportverbinding bij het spoor. 
Enka was niet alleen op economisch gebied actief, maar zeker ook op sociaal, medisch en cultureel vlak. Een eigen woningbouwvereniging, ondersteuning van het verenigingsleven, scholing en medische opvang met een eigen bedrijfsarts waren onderdeel van Enka. Het Enka mannenkoor, de Reehorst en het Enka tuindorp zijn de levende bewijzen. 

Voor meer informatie en actuele status zie www.enka-ede.nl


 

ENKA - DE ZOUTERIJ - 68 Woningen - nog enkele beschikbaar


 

'De Hoven' heeft een aangename dorpse sfeer, is ruim van opzet en prachtig gelegen tegen de bosrand. Het grootste deel van deze wijk is inmiddels gerealiseerd. Tweekappers en vrijstaande woningen worden hier afgewisseld met fraaie straatjes met ruime eengezinswoningen. De diversiteit is er groot. Ze hebben allen 1 ding gemeen. De beste ingrediënten voor een fijne woonomgeving.

 

In november wordt gestart met de verkoop van de laatste 68 nieuwbouw woningen met het échte dorpse gevoel OP ENKA ‘De Zouterij’. Gelegen aan een prachtig groen woonhof, bieden we de keuze uit meer dan 18 woningtypen. Dé laatste kans op dorps wonen OP ENKA

 

Energie zuinig

De warmte voor het project De Zouterij alsmede Het Carré 2 en toekomstige deelplannen is afkomstig uit de regio, middels bio-energie waarbij biomassa lokaal wordt omgezet naar energie. Hiermee geven wij onder andere invulling aan onze ambitie om een duurzame wijk te maken waar het fijn en comfortabel wonen is.

Voordelen te over. In de woningen is geen gasinstallatie en cv-ketel voor warmte meer nodig. Aansluiting op het groene warmtenet (ook wel bio-warmte genoemd) is een milieuvriendelijk maar ook schoon en veilig alternatief voor de (traditionele) cv-installatie. Behalve deze voordelen biedt bio-warmte jou wooncomfort. Bij het opendraaien van de radiator is er direct warmte beschikbaar en als gezegd heb je niet langer de kosten van service en onderhoud van jouw CV ketel. En duurder….Nee door toepassing van Nederlandse regelgeving is bio-warmte nooit duurder dan gas. www.enka-ede.nl

 


 

ENKA - HET CARRÉ - Fase II - 48 WONINGEN - nog enkele beschikbaar

 

Wonen in het dynamisch hart van ENKA tussen de monumenten

Vanwege het succes van fase 1 krijgt het Carré  nog dit jaar een vervolg. In november starten wij met de verkoop van 46 nieuwbouw herenhuizen langs de laan, Het Carré fase 2. Met de realisatie van de woningen krijgt het Carré letterlijk haar vorm. De fabrieksmuren van ‘toen’ zijn herkenbaar in het ontwerp. Hier woon je écht tussen de monumenten in de gezellige atmosfeer van Enka. Raamroedes, mooie metselwerkdetails en karakteristieke voordeuren van toen worden afgewisseld met mooie doorkijkjes of een klassieke poort naar het binnenterrein.

 

Wonen in het dynamisch hart van Enka betekent ontmoeten, gezellige stoepjes bij de voordeuren nodigen uit voor een kop koffie met je buurman/buurvrouw in de zon. Door het pandje/pandje gevoel is contact zo gelegd. Lekker wonen staan hier centraal. Hier loop je zo even naar het oude EHBO gebouw voor een lekkere koffie of een broodje. Hier kies je voor de dynamiek en gezelligheid wanner jij dat wil. Kinderen spelen er veilig op straat of op een van de pleintjes. Wil je meer privacy dan trek jij je terug in je eigen tuin en geniet je van de zon. Met de identiteit en het karakter van toen en het comfort van nu komt hier het beste van 2 werelden samen.

 

Nieuwbouw is energie zuinig

De warmte voor het project Het Carré, de Hoven zoals de Zouterij en toekomstige deelplannen is afkomstig uit de regio, middels bio-energie waarbij biomassa lokaal wordt omgezet naar energie. Hiermee geven wij onder andere invulling aan onze ambitie om een duurzame wijk te maken waar het fijn en comfortabel wonen is. Voordelen te over. In de nieuwwbouw woningen is geen gasinstallatie en cv-ketel voor warmte meer nodig. Aansluiting op het groene warmtenet (ook wel bio-warmte genoemd) is een milieuvriendelijk maar ook schoon en veilig alternatief voor de (traditionele) cv-installatie. Behalve deze voordelen biedt bio-warmte jou wooncomfort. Bij het opendraaien van de radiator is er direct warmte beschikbaar en als gezegd heb je niet langer de kosten van service en onderhoud van uw CV ketel. En duurder….Nee door toepassing van Nederlandse regelgeving is bio-warmte nooit duurder dan gas.
Voor meer informatie: www.enka-ede.nl

 

 


 

 

 

 

 

 

 ENKA - VRIJE KAVELS - NOG ENKELE BESCHIKBAAR

Enka Twijnerij Verhage van Grootheest makelaar Ede

De Twijnerij

De vrije kavels in de Twijnerij. Wonen op de manier zoal u zelf wilt. Met de architectuur die bij uw smaak past, de indeling die aan uw gezinssituatie tegemoet komt. In dit project koopt u bij ons een bouwrijpe kavel en gaat u samen met uw architect aan de slag om uw ideale huis te realiseren.

De Bosschage

De Bosschage is een plek met een unieke ligging; aan de nooroostrand van het plangebied, pal tegen de Veluwe. In de overloop van bos naar bebouwing blijft het bestaande karakter van het gebied intact. De vrijstaande villa's domineren straks niet het beeld, maar zijn er te gast. 

 


ENKA Het Carré 37 woningen FASE I - VERKOCHT

 

Het Carré: 37 woningen, verkoop gestart

Het Carré Op Enka is het dynamische hart van de wijk. Een eigentijdse buurt met pleinen, gezellige doorkijkjes en levendige straten. Hier wordt wonen en werken gecombineerd en lopen binnen en buiten naadloos in elkaar over. Een ideale woonplek vol gezelligheid, reuring en de rust en ruimte van de Veluwe. In dit plan worden 37 eengezinswoningen gerealiseerd. Bekijk alvast de woningomschrijvingen en schrijf je in. Wij nodigen je dan persoonlijk uit voor de start verkoop die plaats zal vinden in het bijzondere ‘Kantinegebouw OP ENKA’.

 


 ENKA GROTE SCHOORSTEENPLEIN - VERKOCHT

Elf robuuste aantrekkelijk geprijsde woningen aan het Schoorsteenplein zijn in verkoop. De woningen zijn ideaal voor starters, maar ook voor singels, die op zoek zijn naar een comfortabel èn praktisch huis.

De huizen krijgen een monumentale uitstraling mede door het stoere metselwerk met onbezande Wasserstrich gevelstenen.
Voor nog geen € 180.000 v.o.n. kun je een compleet huis met ruime woonkamer, twee slaapkamers, aparte ruimte voor je wasmachine, bergkast, flinke badkamer en heerlijk terras over de hele breedte van de woning met ochtend -of avondzon, verwachten. Door de dubbele openslaande deuren haal je buiten zó binnen. De huizen staan rug aan rug en zijn gelegen op het Schoorsteenplein: daar ontmoeten natuur (de bosrand) en de rijke industriële geschiedenis van ENKA (de monumentale schoorsteen) elkaar op een spannende manier; een hele bijzondere plek om te wonen dus.

 


ENKA DE HOVEN - VERKOCHT

 

 In navolging op de 39 woningen, waarmee begin juli 2016 gestart is met de bouw, worden 52 woningen ontwikkeld in de woonbuurt De Hoven. Hier woont u in een dorpse setting. Uw huis staat aan één van de gezellige hofjes of mooie lanen, waar u alleen even de straat moet uitlopen voor een lekkere boswandeling. In dit plandeel komen eengezinswoningen, twee-onder-één-kap woningen en woningen met een slaap- en badkamer op de begane grond. Met veel woningvariatie en uiteraard weer mooie gedetailleerd; voor elk wat wils. 


 ENKA HOMEMADE - VERKOCHT

Uniek Op Enka! Ontwerp zelf jouw woning met het HOMEMADE concept! 
Kwaliteit en variatie zijn de sleutelwoorden bij de ontwikkeling OP ENKA. In deelplan Carré gaan we nog een stapje verder want je ontwerpt jouw woning helemaal zelf met het HOMEMADE concept! Je kunt kiezen uit verschillende breedtes van de woningen, maar je kunt zelfs ook je eigen gevelsteen of voordeur bepalen. Uiteraard zijn er aan de binnenzijde van de woning ook talloze varianten te kiezen, zodat je je eigen woonsfeer kunt samenstellen! 


 ENKA De Smederij FASE III - VERKOCHT

12 Karakteristieke (geschakelde) 2^1 kapwoning


 ENKA De Hoven FASE I

 

In deelplan de Hoven komen 39 nieuwe woningen in maar liefst 4 verschillende hoofdtypes. Die types verschillen onderling ook weer van elkaar én je hebt als koper alle mogelijkheden voor het realiseren van jou persoonlijke woonwensen. Kortom, veel te kiezen dus. 


 ENKA Grote Schoorsteenplein - 11 Rijwoningen - VERKOCHT

ENKA Rijwoningen Verhage van Grootheest Makelaar Ede

 


ENKA Patiobungalows aan het Grote Schoorsteenplein - VERKOCHT

 Enka Bungalows Verhage van Grootheest Makelaar Ede

 


 

 

Bel mij terug

Heeft u interesse in een woning uit ons aanbod? Laat u door ons terugbellen:

© 2015 Verhage van Grootheest Makelaardij BV | Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid | Realisatie: Verbakel Internet & Reclame